Sastojci:

Umijeso kore petit keksi (oko 20 dkg.).

Žuta krema:

1 litar mlijeka,

3 pudinga od vanilije,

3 kašičice gustina,

18 dkg šećera,

250 ml vrhnja za šlag.

Preljev po kremi:

8 kašičica vode,

3 kašičice šećera,

10 dkg čokolade,

7 dkg margarina,

1 kašičica instant kafe,

8 dkg mljevenih petit keksa.

Krema od šlaga:

500 ml vrhnja za šlag,

15 dkg mrvica od čokolade,

1 šlagfix.

Glazura:

3 kašičice vode,

8 dkg šećera,

15 dkg čokolade,

6 dkg margarina.

Priprema:

  1. U vrelo mlijeko zakuhajte prethodno izmiješan puding, gustin i šećer u malo mlijeka te kuhajte nekoliko minuta da se zgusne.
  2. Ostavite da se ohladi uz postepeno miješanje ili preko pudinga stavite najlon foliju i pustite da se ohladi. Umutite vrhnje u šlag i postepeno dodajte u hladni puding.
  3. U pleh veličine 36×22 cm posložite petit kekse, nije ih potrebno vlažiti, na kekse stavite žutu kremu. Preko žute kreme stavite preljv.
  4. Za preljev u lončić stavite vodu i šećer, kada se šećer otopi stavite čokoladu i instant kafu, miješajte do vrenja, tada dodajte margarin i dobro sjedinite.
  5. Prelijte po žutoj kremi pa po tome odmah posipajte samljevene petit kekse, koje utisnite u preljev. Pustite da se sve to stegne.
  6. Sada izmiksajte šlag, u njega umiksajte šlagfix, a kada je gotov, kuhačom polako umiješajte čokoladne mrvice. Kada se preljev na žutoj kremi dovoljno stegnuo preko njega premažite kremu od šlaga.
  7. Na to stavite glazuru od čokolade.