Sastojci:
500 g pilećih karabataka,
375 g teglica paradajz-sosa,
250 g tjestenine za lazanje,
100 g gljiva,
so i biber.
Sirni premaz:
250 g svježeg sira,
2 dl jogurta,
2 kašike kiselog vrhnja,
2 kašike rendanog parmezana,
2-3 jaja.
Priprema:
1. Meso odvojiti od kostiju i pripremiti kao za roštilj.
2. Ispeći u teflonskoj tavi sa obje strane po tri minute.
3. Podmazati pleh uljem. Staviti prvu koru tjestenine za lazanje, premazati je sosom od paradajza, staviti meso, pa isjeckane gljive. Potom dodati opet tijesto za lazanje i premazati preostalim paradajzom.
4. Napraviti premaz od sira. Izmiješati sir, jogurt, vrhnje, jaja, začiniti, pa preliti preko lazanja. Peći na 180 stepeni 20 minuta, izrezat