Kaneloni s okusom kadulje

po Vaša Kuharica

Priprema:

200 g svježe tjestenine za lazanje

500 g pilećeg filea

2 glavice luka

6 čehni bijelog luka

2 kašike krupno sjeckanog peršuna

1 kašika sjeckane kadulje

3 jaja

6 dl gotovog umaka bešamel

50 g parmezana

so i biber

Priprema:

  1. Listove svježe tjestenine prerezati tako da dobijete kvadratne oblike prikladne za savijanje u kanelone.
  2. Piletinu narezati na kocke, luk na četvrtine, a bijeli luk oguliti. Sve zajedno staviti u multipraktik i grubo nasjeckati.
  3. Zatim dodati listiće peršuna, kadulju, so i biber te ponovo sjeckati dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodati jaja i još jednom dobro izmiješati smjesu.
  4. Dobivenom smjesom filovati listove tijesta, saviti ih i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu. Sve zajedno preliti kupovnim umakom bešamel, posuti svježe naribanim parmezanom i peći u zagrijanoj rerni 20-30 minuta.

Preporučujemo