Priprema:
200 g svježe tjestenine za lazanje
500 g pilećeg filea
2 glavice luka
6 čehni bijelog luka
2 kašike krupno sjeckanog peršuna
1 kašika sjeckane kadulje
3 jaja
6 dl gotovog umaka bešamel
50 g parmezana
so i biber
Priprema:
- Listove svježe tjestenine prerezati tako da dobijete kvadratne oblike prikladne za savijanje u kanelone.
- Piletinu narezati na kocke, luk na četvrtine, a bijeli luk oguliti. Sve zajedno staviti u multipraktik i grubo nasjeckati.
- Zatim dodati listiće peršuna, kadulju, so i biber te ponovo sjeckati dok sastojci ne budu fino usitnjeni. Na kraju dodati jaja i još jednom dobro izmiješati smjesu.
- Dobivenom smjesom filovati listove tijesta, saviti ih i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu. Sve zajedno preliti kupovnim umakom bešamel, posuti svježe naribanim parmezanom i peći u zagrijanoj rerni 20-30 minuta.