Sastojci za biskvit: 

 

7 jaja,

300 g šećera,

100 g čokolade u prahu,

250 g brašna,

1 prašak za pecivo,

9 kašika vruće vode.

 

Za kremu: 

 

1 puding od jagoda,

4 kašike šećera,

500 ml mlijeka,

200 g maslaca,

3 kašike marmelade od jagoda.

 

Za glazuru: 

 

150 g maslaca,

1 kašika ulja,

300 g čokolade za kuhanje,

200 g naribane čokolade,

500 g svježih jagoda.

 

Priprema: 

 

  1. Za biskvit napravite snijeg od bjelanaca, dodajte šećer, pa žumanca, vodu, čokoladu u prahu i prašak prosijan s brašnom. Pecite na 220 stepeni u velikom limu obloženom papirom za pečenje dok se biskvit lagano ne odvoji sa strane.

 

  1. Pečeni i ohlađeni biskvit izrežite u obliku krugova pomoću kalupa za kekse. Svaki krug prepolovite. Puding sa šećerom skuhajte u mlijeku prema uputama na pakiovanju. Kada se dobro ohladi dodajte maslac i izradite u čvrstu kremu. Umiješajte marmeladu od jagoda i kremom premažite svaki drugi krug biskvita. Poklopite drugim dijelom biskvita i spojite kolačiće.

 

  1. Maslac, ulje i čokoladu za kuhanje otopite i dobivenom glazurom premažite kolače. Oko kolača nanesite naribanu čokoladu. Svježe jagode operite i očistite, pa ih umočite u glazuru i ostavite da se ohlade sa strane. Kada se glazura na kolačima stegne, na vrh poslažite čokoladne jagode.