Sastojci za koru: 5 bjelanaca, 200 g šećera, kašika brašna, kašika limunovog soka.
Za fil: 5 žumanaca, 1 l mlijeka, 8 kašika šećera, 8 kašika gustina, 2 kesice vanilin šećera, 250 g putera.
Za čokoladni fil: 150 g čokolade, 100 g sjeckanih lešnika.
Za kapućino fil: 150 g čokolade, kesica kapućina.
Za dekoraciju: 300 g šlaga.
Priprema:
1. Mikserom čvrsto umutite pjenu od bjelanaca, postepeno dodajte šećer, brašno i limunov sok. Smjesu rasporedite po plehu veličine 30×40 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite koru u rerni na 120 stepeni oko sat i po dok se ne isuši.
2. Dok se kora peče, umutite žumanca sa šećerom, gustinom i malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka stavite da provri pa mu dodajte umućena žumanca. Kad se fil ohladi, dodajte puter i umutite mikserom.
3. Podijelite fil na dva dijela, u prvi dodajte 150 g istopljene čokolade i sjeckane lješnike. U drugi ubacite kesicu kapućina i sitno sjeckanu čokoladu.
4. Koru presijecite napola i prvu premažite čokoladnim filom, drugu kapućino filom. Dekorirajte šlagom ili po vrhu torte pospite kakao prah.