Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Karamela mafini

po Vasa kuharica 05/05/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 70 g maslaca, malo biljnog ulja, 125 g šećera, 1 kašika vanilinog šećera, 2 jaja, 80 ml slatkog vrhnja, 125 g brašna, 85 g tamne čokolade, 80 g mliječne čokolde, 500 g karamele.

Priprema:

1. Za tijesto/smjesu: Rastopite na pari tamnu čokoladu i maslac, dobro miješajte dok ne dobije glatku smjesu, maknite s vatre. Dodajte šećer, vanilin šećer, brašno, dvoje jaja, i sve dobro promješajte.

2. Ugrijte rernu na 180 stepeni. Premažite kalupe za muffine biljnim uljem i ulijte u svaku izmiksanu smjesu. Pecite muffine 12 minuta. Kada su pečeni, maknite ih iz rerne i pustite da se ohlade.

3. Za glazuru: U lonac stavite slako vrhnje i mliječnu čokoladu. Miješajte bez prestanka dok se ne sljube. U blenderu usitnite karamelu. Svaki muffin prelijte vrhnjem i čokoladom, a vrh pospite karamelom.

 

čokoladakaramelamaslaculje

Preporučujemo

Čija puding od kokosa

29/06/2022

Napravite domaću čokoladu

28/06/2022

Desert s okusom sladoleda

25/06/2022

Sladoled s malinama

23/06/2022

Bulgur s voćem

23/06/2022

Šarlota od vanilije

21/06/2022

Hrskave pločice

18/06/2022

Sladoled od limuna

17/06/2022

Rolada s borovnicama, mascarponeom i čokoladom

17/06/2022

Najljepše ljetno osvježenje: Žuto-crveni sladoled

16/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh