Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Keksi s bijelim lukom i sirom

po Vasa kuharica 17/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 3 šoljice brašna, 1/2 kašičice soli, 1/2 kašičice bijelog luka u prahu, 1 kašika praška za pecivo, 1 šoljica maslaca, hladnog narezanog na kockice, 1 šoljica ribanog cheddar sira, 1 šoljica mlijeka, suho začinsko bilje, po želji.

Priprema:
1. Zagrijte rernu na 200 stepeni. Na velikom pladnju za pečenje pripremite papir za pečenje.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, so, bijeli luk u prahu i prašak za pecivo. Po želji možete ubaciti i neko suho začinsko bilje poput ruzmarina, origana i sl.
3. U suhe sastojke ubacite maslac narezan na kockice i kuhačom dobro promiješajte. U smjesi će se stvoriti grudice veličine graška.
4. Zatim umiješajte sir cheddar i mlijeko. Miješajte tijesto dok ne dobijete čupavo vlažno tijesto, a zatim rukama nježno umiješajte sve suhe sastojke. Što manje ručno miješajte kako tijesto ne bi postalo zbijeno.
5. Stavite tijesto na lagano pobrašnjemu radnu površinu i rukama je raširite na krug debljine 2.5 – 3 cm. S rezačem za kekse ili užom čašom oblikujte i odrežite okrugle kekse. Stavite ih na papir za pečenje koji ste pripremili i premažite ih rastopljenim maslacem.
6. Pecite 10 do 12 minuta ili dok ne porumene.

bijeli lukbrašnomaslacso

Preporučujemo

Povrtne lazanje za ručak

27/05/2022

Rižoto od mrkve sa prepečenim mahunama

27/05/2022

Pohovana piletina

26/05/2022

Zdravi špageti za ručak

26/05/2022

Pileća džigerica s rižom

26/05/2022

RECEPT: Piletina na lovački način | KUHAJMO ZAJEDNO

25/05/2022

Bečki gulaš: Wiener Saftgulasch bez krompira

25/05/2022

Špageti s povrćem

25/05/2022

Makaroni s patlidžanima i rajčicom

24/05/2022

Povrtne lazanje za ručak

24/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh