Sastojci:
120 g. mekog maslaca,
1 šolja šećera,
3 kašike meda,
1 jaje,
1/2 šolje kikiriki puter,
2 kašičice sode bikarbone,
2 šolje brašna,
šećer,
začini po želji (cimet, đumbir, kardamon, karanfilić itd.)
Priprema:
1. U veliku posudu stavite sve sastojke bez brašna, sode i začina. Dobro umutite mikserom. Dodajte brašno, zajedno sa sodom i začinima i uz pomoć drvene kašike ili spatule mešajte dok ne počne da se oblikujte tjesto. Mjesite rukama dok ne oblikujte loptu koja se ne lijepi.
2. Ostavite tjesto u frižideru 1 sat. Izvadite tjesto i obilkujte loptice veličine oraha ili malo manje, svaku lopticu uvaljajte u šećer i stavite u pleh za pečenje. Poredajte loptice na razmaku 3-4 cm jedna od druge.
3. Pecite u prethodno ugrijejanoj rerni na 170 stepeni 14-18 minuta ili dok se keksići ne raspuknu i dobiju lijepu boju.
8. Izvadite iz rerne i ostavite sa strane na oko 5-10 minuta da se malo ohlade, i nakon toga ih prebacite na rešetku. Imajte u vidu da su keksići mekani kad ih izvadite iz rerne, ali kad se ohlade se stvrdnu.