Sastojci za tijesto:
2 jaja,
2 dl ulja,
3 dl mlijeka,
1 kašika suhog kvasca,
100 g šećera,
oko 700 g brašna.
Za fil:
džem od šljiva.
Za sirup:
200 g šećera,
3 dl vode.
Za posipanje:
100 g kokosa.
Priprema:
- U 3 dl mlakog mlijeka staviti kašiku suhog kvasca i 100 g šećera. Neka odstoji pa dodati 2 jaja, 2 dl ulja i brašnom dobro zamijesiti tijesto i ostaviti da nadođe.
- Podijeliti na pet dijelova. Svaki dio razvaljati u krug i isjeći na 8 trokuta. Na svaki staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
- U međuvremenu skuhati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuhati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljati u topao sirup pa posuti kokosom.