Sastojci za kore: 12 hurmi, 5 dkg kakaa, 0,1 dkg morske soli, 13 dkg lješnika, 7 dkg kokosovog brašna, 7 dkg maslaca.
Krema: 1/2 mahune vanilije (sjemenke), 20 hurmi (+ vruća voda), 0,3 dkg kokosovog ulja, 1 mahuna vanilije (sjemenke), 5 dkg maslaca.
Karamel: 0,6 dl kokosovog mlijeka, 14 dkg maslaca od kikirikija, 10 dkg meda, 1/2 mahune vanilije (sjemenke).
Priprema:
1. Za koru sve sastojke izmiješajte u multipraktiku. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm u koji ste prethodno stavili masni papir i izravnajte. Tako pripremljeno stavite u frižider 15 minuta.
2. Za kremu hurme prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Ocijedite ih i miješajte u multipraktiku s maslacem, vanilijom, kokosovim uljem dok ne dobijete glatku masu.
3. Premažite koru i vratite u frižider na 15 minuta. Za karamel kuhačom pomiješajte potrebne sastojke i premažite karamel preko kreme. Za ukrašavanje se može koristiti crna čokolada. Dobro ohladite (ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku) i poslužite.