Kikiriki kolač za desert

po Vasa kuharica

Sastojci:

12 hurmi,

5 dkg kakaa,

0,1 dkg morske soli,

13 dkg lješnika,

7 dkg kokosovog brašna,

7 dkg maslaca.

Krema:

1/2 mahune vanilije (sjemenke),

20 hurmi (+ vruća voda),

0,3 dkg kokosovog ulja,

1 mahuna vanilije (sjemenke),

5 dkg maslaca.

Karamel:

0,6 dl kokosovog mlijeka,

14 dkg maslaca od kikirikija,

10 dkg meda,

1/2 mahune vanilije (sjemenke).

Priprema:

1. Za koru sve sastojke izmiješajte u multipraktiku. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm u koji ste prethodno stavili masni papir i izravnajte. Tako pripremljeno stavite u frižider 15 minuta.

2. Za kremu hurme prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Ocijedite ih i miješajte u multipraktiku s maslacem, vanilijom, kokosovim uljem dok ne dobijete glatku masu.

3. Premažite koru i vratite u frižider na 15 minuta. Za karamel kuhačom pomiješajte potrebne sastojke i premažite karamel preko kreme. Za ukrašavanje se može koristiti crna čokolada. Dobro ohladite (ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku) i poslužite.

Preporučujemo