Sastojci:
12 hurmi,
5 dkg kakaa,
0,1 dkg morske soli,
13 dkg lješnika,
7 dkg kokosovog brašna,
7 dkg maslaca.
Krema:
1/2 mahune vanilije (sjemenke),
20 hurmi (+ vruća voda),
0,3 dkg kokosovog ulja,
1 mahuna vanilije (sjemenke),
5 dkg maslaca.
Karamel:
0,6 dl kokosovog mlijeka,
14 dkg maslaca od kikirikija,
10 dkg meda,
1/2 mahune vanilije (sjemenke).
Priprema:
1. Za koru sve sastojke izmiješajte u multipraktiku. Ulijte smjesu u kalup promjera 26 cm u koji ste prethodno stavili masni papir i izravnajte. Tako pripremljeno stavite u frižider 15 minuta.
2. Za kremu hurme prelijte vrelom vodom i ostavite da odstoje 10-ak minuta. Ocijedite ih i miješajte u multipraktiku s maslacem, vanilijom, kokosovim uljem dok ne dobijete glatku masu.
3. Premažite koru i vratite u frižider na 15 minuta. Za karamel kuhačom pomiješajte potrebne sastojke i premažite karamel preko kreme. Za ukrašavanje se može koristiti crna čokolada. Dobro ohladite (ostavite najmanje 4 sata u hladnjaku) i poslužite.