Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kinder Pingui: Kolač koji je nadmašio sve ostale

po Vasa Kuharica 18/12/2017
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Čokoladna torta Kinder Pingui posebno će razveseliti najmlađe ukućane, a i savršen je odabir za svečane trenutke

 

Sastojci za kore:

10 svježih jaja

200 g šećera

2 paketića vanilin šećera

5 kašika baby griza

5 kašika brašna

5 kašika gorkog kakaa

5 kašika bagremovog meda

1 kašičica praška za pecivo

prstohvat soli

50 ml mlijeka

270 ml ulja

 

Fil:

700 ml slatkog vrhnja

1 paketić želatine

50 ml mlijeka

2-3 kašike bagremovog meda

pola kašičice arome vanilije

1. glazura (za fil)

120 g čokolade za kuhanje

70 g maslaca

1 kašika vode

2. glazura (na kolaču)

220 g čokolade za kuhanje

100 g maslaca

3 kašike ulja

1 kašika vode

1 kašičica meda

 

Priprema:

  1. Za biskvit istucite 5 jaja i 5 žumanaca sa šećerom i vanilin šećerom…. tucite nekoliko minuta najjačom brzinom dok masa ne postane kremasta i gusta. Prosijati brašno, prašak, kakao i dodati griz. Umiješati ih drvenom kuhačom naizmjenično sa mlijekom i uljem, zadnje umiješati snijeg od bjelanaca.
  2. Uliti u 2 lima za pečenje (veći, četvrtasti) obložene pek papirom.
  3. Peći zajedno u pećnici s ventilatorom na temperaturi od 160 stepeni oko 15 minuta.
  4. Izvaditi i pustiti da se hlade…. pokrivene čistim kuhinjskim krpama.
  5. Pripremiti 1. glazuru – sve sastojke istopiti na pari (nikako prokuhati) uz stalno miješanje.
  6. Staviti na stranu neka se malo ohladi i u posudu za miksanje uliti dobro rashlađeno slatko vrhnje, izmiksati u šlag, dodati pripremljenu želatinu, mlijeko, med i vanilin esenciju.
  7. Pola kreme premazati po prvom biskvitu. Glazuru ohlađenu do sobne temperature lagano pokapati po kremi i pažljivo premazati dugim, tankim nožem. Staviti u frižider da očvrsne.
  8. U međuvremenu pripremiti 2. glazuru – na isti način kao i prvu. Bitno je da smjesa ne prokuha, već se lagano istope i prožmu svi sastojci uz stalno miješanje. Najbolje na pari.
  9. Kada primijetite da je glazura na kremi očvrsnula, izvadite kolač iz frižidera i kašiku po kašiku kreme lagano stavljajte na kolač. Zagladite nožem.
  10. Drugi biskvit izvadite iz lima za pečenje i preokrenite na kolač. Pažljivo odlijepite pek papir i prelijte čokoladnom glazurom. Zagladite glazuru istim nožem kao i do sada.
  11. Kolač rashladite i režite opet istim nožem – umočenim u vruću vodu.

 

Preporučujemo

Galette s breskvama i ribizlom

04/07/2022

Tart od čokolade

03/07/2022

Savršena krema

03/07/2022

Pita od jabuka i malina

02/07/2022

Popularni desert u SAD: Slavni puding od banana

02/07/2022

Palačinci s preljevom malinama

01/07/2022

Čija puding od kokosa

29/06/2022

Napravite domaću čokoladu

28/06/2022

Desert s okusom sladoleda

25/06/2022

Sladoled s malinama

23/06/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh