Sastojci: 75 g bijelog brašna, prstohvat soli, 60 ml vruće vode, brašno za miješenje i valjanje. Za punjenje: ulje po želji, nasjeckani mladi luk.
Priprema:
1. Odmjerite brašno, pomiješajte sa soli i ulijte vruću vodu. Miješajte vilicom ili štapićem da se poveže i zatim izbacite na pobrašnjenu površinu i mijesite rukama dok ne dobijete glatko tijesto (1-2 minute).
2. Ostavite tijesto da se odmori pokriveno 10 minuta dok narežete luk.
3. Tijesto podijelite na 4 komada, svaki komad dlanovima oblikujte u kuglicu pa u spljošteni disk.
4. Uz pomoć malo brašna razvaljajte svaku kuglicu tanko, premažite dobivenu palačinku uljem i rasporedite četvrtinu narezanog luka na nju.
5. Smotajte palačinku u roladu, a roladu u pužića. Pužića spljoštite dlanom i, koristeći malo brašna, razvaljajte.
6. Peku se na srednje ugrijanoj tavi, suhoj ili malo nauljenoj, po minutu-dvije na svakoj strani sve dok ne dobije lijepe smeđe točke
7. Pečene palačinke slažite na hrpu i jedite vruće, mlake ili hladne.