Sastojci:
250 g riže,
100 g grožđica,
kašika naribane narandžine korice,
100 g šećera,
vanilin šećer.
Za preljev:
200 ml vode,
kašika škrobnog brašna,
2 kašike limunovog soka, 1
100 g šećera.
Priprema:
1. Rižu skuhajte i procijedite. Zatim dok je još vruća umiješajte šećer, vanilin šećer, koricu narandže i miješajte dok se šećer ne otopi.
2. Kalup za puding premažite maslacem, rasporedite oprane grožđice, preko njih ravnomjerno rasporedite rižu i kuhajte na pari 30-ak minuta.
3. Vodu, šećer i limunov sok zagrijte do vrenja, a zatim dodajte škrobno bražno, koje ste razmutili u malo vode. Sve kratko prokuhajte.
4. Kuhanu rižu izvadite iz kalupa i prelijte pripremljenim prelivom.