Klasik na zdraviji način: ćevapi od piletine

po admin

Zdravstvene dobrobiti piletine su mnogobrojne, a još ako jedete isključivo bijelo meso dobro je znati da je puno proteina, a sadrži jako malo kalorija, što ga čini idealnom namirnicom za održavanje idealne tjelesne težine. 

Sastojci:

500 g bijelog pilećeg mesa

1 jaje (može samo bjelance)

1 glavica crvenog luka

pola kašike maslinovog ulja

1 kašika brašna ili prezle

pola kašičice senfa

so, biber, peršun

malo ljute crvene paprike u prahu

Priprema:

1. Meso sameljite ili nasjeckajte na sitne kockice. Sve stavite u zdjelu, dodajte sitno nasjeckan luk, jaje, papriku, začine, ulje, prezlu i senf. Rukom nježno, ali dobro promiješate.

2. Oblikujte male ćevape. Možete ih peći na grill tavi ili roštilju otprilike 5-8 minuta.

3. Poslužite toplo uz prilog po želji.

 

Preporučujemo