Sastojci: Manja rendana tikvica, 200 g izmrvljenog feta sira, kašika sjeckanih crnih maslina, 3 struka mladog luka, 2 jaja, 250 g prezli, 80 g brašna, kašičica sjeckanog bijelog luka, 2 kašičice sjeckanog svježeg bosiljka, 250 ml ulja, so, biber.
Priprema:
1. Rendane tikvice stavite u zdjelu, dobro izgnječite i iscijedite. Potom dodajte izmrvljeni feta sir, sjeckane masline, sitno sjeckani mladi luk, kašičicu sjeckanog bijelog luka i bisiljak. Posolite i pobiberite po želji, izmiješajte i oblikujte 12 loptica.
2. Rasporedite brašno, jaja i prezle u tri zasebna tanjira. Umutite jaja i posolite po želji. Knedle od tikvica i sira pospite brašnom, potom umočite u jaja i, na kraju, uvaljajte u prezle.
3. U tavi zagrijte ulje na srednjoj temperaturi, pržite knedle po 3-4 minute i ostavite da se iscijede na papirnoj salveti. Poslužite uz sos po želji.