Lješnici i čokolada mnogima su savršena kombinacija u slasticama, a ovi ukusni kolačići jednostavni su za izradu

Sastojci:

125 g maslaca na sobnoj temperaturi

115 g (3/4 šoljice) običnog brašna

45 g (1/4 šoljice) prosijanog šećera u prahu

2 kašike kukuruznog brašna

2 kašike kakao praha

2 kašike šećera u prahu

50 g kvalitetne tamne čokolade, sitno nasjeckane

50 g neslanog maslaca

3 kašike čokolada namaza od lješnika

Priprema:

1. Pećnicu je potrebno zagrijati na 160 stepeni, a na dva lima stavite papir za pečenje.

2. Mikserom umutite 125 grama maslaca dok ne postane kremast pa dodajte prosijani šećer u prahu, brašno, kukuruzno brašno, kakao prah i izmiješajte kuhačom.

3. Rukama oblikujte kuglice i postavite na pleh dovoljno razmaknute da se slijepe.

4. Zatim umočite viljušku u kako i stisnite svaku kuglicu dok ne dobiju izgled polovica. To je potrebno zato što ćete svaku polovicu spajati kremom i na kraju dobiti male slatke kuglice.

5. Obje porcije možete peći odjednom 15 minuta, s time da im na pola zamijenite mjesta. Nakon pečenja tijesto se treba hladiti 30 minuta.