Sastojci:
2 cijela jaja,
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
200 ml mlijeka,
100 ml ulja,
100 g šećera.
Fil od kokosa:
1 l mlijeka,
6 kašika šećera,
7 kašika griza,
200 g kokosa.
Priprema:
- Mlijeko staviti da prokuha. Pomiješati šećer i griz pa zakuhati, a kada se zgusne dodati sav kokos i promiješati. Ostaviti da se hladi.
- Umutiti bjelanca sa šećerom pa dodati žumanca i mutiti. Zatim dodavati ulje uz mućenje, a također i mlijeko. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo.
Sve sjediniti.
- Dok pripremate koru rerna se zagrijava na 180 stepeni. Pouljiti pleh u posuti brašnom pa uliti malo više od pola mjere za prvu koru. Staviti da se peče 5-6 minuta, da se uhvati korica.
- Staviti fil, rasporediti i preliti ostatkom smjese za koru. Vratiti da se peče još 20-30 minuta, zavisno od debljine i rerne.
- Pečen kolač okrenite naopako na dasku, trebao bi sam ispasti, i ostavite da se hladi.
Pospite kokosom.