Sastojci:
400 g integralnog brašna,
4 jaja,
5 g stevije,
1,5 dl suncokretovog ulja,
2 dl kokosovog mlijeka,
prašak za pecivo.
Nadjev:
4 dl sojinog mlijeka,
3 g stevije,
150 g kokosovog ulja,
2 kašike gustina.
Dekoracija:
100 g kokosa.
Priprema:
1. U veću posudu stavite sve sastojke potrebne za pripremu biskvita. Lagano izmješajte električnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, zatim smjesu stavite u kalup i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.
2. Za pripremu nadjeva u jednu posudu za kuhanje stavite sojino mlijeko i steviju. Pričekajte da se mlijeko malo ugrije, a zatim dodajte kokosovo ulje i miješajte.
3. U drugu posudu dodajte 2 dl hladne vode i dvije kašike gustina pa promješajte. Sve zajedno ulijte u prethodnu posudu. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.
4. Ohlađeni biskvit prerežite napola i dodajte nadjev na obje polovine. Kolač pospijte kokosom i stavite u frižider na 30 minuta.