Kokosove kriške za desert

po Vasa kuharica

Sastojci: 

400 g integralnog brašna,

4 jaja,

5 g stevije,

1,5 dl suncokretovog ulja,

2 dl kokosovog mlijeka,

prašak za pecivo.

Nadjev: 

4 dl sojinog mlijeka,

3 g stevije,

150 g kokosovog ulja,

2 kašike gustina.

Dekoracija:

100 g kokosa.

Priprema:

1. U veću posudu stavite sve sastojke potrebne za pripremu biskvita. Lagano izmješajte električnim mikserom dok ne dobijete ujednačenu smjesu, zatim smjesu stavite u kalup i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta.

2. Za pripremu nadjeva u jednu posudu za kuhanje stavite sojino mlijeko i steviju. Pričekajte da se mlijeko malo ugrije, a zatim dodajte kokosovo ulje i miješajte.

3. U drugu posudu dodajte 2 dl hladne vode i dvije kašike gustina pa promješajte. Sve zajedno ulijte u prethodnu posudu. Kuhajte na laganoj vatri uz miješanje.

4. Ohlađeni biskvit prerežite napola i dodajte nadjev na obje polovine. Kolač pospijte kokosom i stavite u frižider na 30 minuta.

 

Preporučujemo