Izbjegavate li pšenično brašno, ali se ne želite odreći finih slastica, isprobajte odličnu kombinaciju badema, kikirikija i čokolade. Čokolada i maslac od kikirikija odlična su kombinacija, a želite li napraviti što zdraviji desert, iskoristite ih u kombinaciji s uljem makadamije koje ima finu aromu ili kokosa te bademovim brašnom i smeđim šećerom.
Sastojci: 160 g tamne čokolade, 4 jaja, 100 g smeđeg šećera, 120 ml ulja makadamije za kuhanje ili kokosa, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 160 g mljevenog badema, 60 g maslaca od kikirikija.
Priprema:
1. Zagrijte rrnu na 180 stepena Celzija. Namastite četvrtasti kalup dužine 20 cm i obložite ga papirom za pečenje.
2. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici povremeno miješajući, dok se ne otopi i postane glatka. Stavite na stranu.
3. U velikoj zdjeli umutite jaja, šećer, ulje i vaniliju. Dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte badem.
4. Ulijte smjesu u pripremljenu posudu. Prelijte zagrijanim maslacem od kikirikija pa pecite 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz kolača. Ostavite da se hladi 10 minuta prije nego što prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Izrežite na 16 kocki i poslužite.