Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kolač bez brašna

po Vasa kuharica 24/01/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Izbjegavate li pšenično brašno, ali se ne želite odreći finih slastica, isprobajte odličnu kombinaciju badema, kikirikija i čokolade. Čokolada i maslac od kikirikija odlična su kombinacija, a želite li napraviti što zdraviji desert, iskoristite ih u kombinaciji s uljem makadamije koje ima finu aromu ili kokosa te bademovim brašnom i smeđim šećerom.

Sastojci: 160 g tamne čokolade, 4 jaja, 100 g smeđeg šećera, 120 ml ulja makadamije za kuhanje ili kokosa, 1 kašičica ekstrakta vanilije, 160 g mljevenog badema, 60 g maslaca od kikirikija.

Priprema:

1. Zagrijte rrnu na 180 stepena Celzija. Namastite četvrtasti kalup dužine 20 cm i obložite ga papirom za pečenje.

2. Otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici povremeno miješajući, dok se ne otopi i postane glatka. Stavite na stranu.

3. U velikoj zdjeli umutite jaja, šećer, ulje i vaniliju. Dodajte otopljenu čokoladu i miješajte dok se ne sjedini. Dodajte badem.

4. Ulijte smjesu u pripremljenu posudu. Prelijte zagrijanim maslacem od kikirikija pa pecite 35 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista iz kolača. Ostavite da se hladi 10 minuta prije nego što prebacite na rešetku da se potpuno ohladi. Izrežite na 16 kocki i poslužite.

čokoladakokosŠećervanilija

Preporučujemo

Čokoladna mousse torta

26/05/2022

Rol pita s cimetom

24/05/2022

Štrudla sa džemom

19/05/2022

Čokoladne snježne kapice

18/05/2022

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh