Kolač gorka čokolada

po Vaša Kuharica

Za koru:

2 jajeta,

2 kašike brašna,

2 kašike kokosovog brašna,

4 kašike šećera,

kašika ulja.

Za kremu:

500 g gorke čokolade,

300 ml ulja,

250 g šećera,

2 vanilin šećera,

malo soli,

6 jaja,

250 g jogurta od vanile,

100 g brašna,

250 g kokosovog brašna,

kesica praška za pecivo,

250 ml slatkog vrhnja.

Priprema:

  1. Umutiti sve sastojke, pa izliti tijesto u podmazan i brašnom posut pleh.
  2. Ulje, šećer, vanilin šećer i so izmiješati i mutiti mikserom dodajući jedno po jedno jaje. Dodati jogurt i prohlađenu otopljenu čokoladu.
  3. Brašno pomiješati s praškom za pecivo i 200 g kokosa, pa sjediniti s prvom masom.
  4. U rerni zagrijanoj na 180 stepeni peći prvi biskvit 10 minuta, potom sipati drugu masu i peći još pola sata.

5.Posuti preostalim kokosovim brašnom, a ohlađeni kolač sjeći na kocke.

Preporučujemo