Uvijek popularni i mnogima omiljeni kolač sa sirom možete napraviti u mnogo varijanti, ali ova je zaista posebna.
Sastojci:
250 grama petit keksa
75 grama maslaca
Tegla Nutelle od 400 grama
100 grama usitnjenih, prženih lješnika
500 grama kremastog sira
60 grama šećera u prahu ili smeđeg šećera
Priprema:
1. Usitnite kekse u zdjelu miksera, dodajte maslac i kašiku Nutelle i miješajte.
2. Dodajte 25 grama lješnika i nastavite miješati dok ne budete imali vlažnu, pomalo pjeskovitu teksturu.
3. Ulite smjesu u okruglu posudu za pečenje i utisnite rukama ili kašikom. Stavite na hlađenje u zamrzivač.
4. Pomiješajte sir i šećer dok se dobro ne sjedine i dodajte preostalu Nutellu te nastavite miješati.
5. Izvadite posudu iz zamrzivača i na donji biskvit nanesite ovu smjesu. Ostatak lješnika posipajte po vrhu i stavite natrag na hlađenje najmanje jedan sat. Poslužite hladno.