Kore:
8 jaja,
2 kašike kakaa,
5 kašika šećera,
4 kašike brašna.
Fil:
1 l mlijeka,
5 kašika pudinga od vanilije,
2 dl vode,
10 kašika šećera,
5 kašika gustina,
1 kg višanja,
150 g čokolade,
400 g šlaga.
Priprema:
- Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati žumanca, brašno i kakao pa sve sjediniti.
- Masu podijeliti na tri dijela i peći tri kore na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Staviti mlijeko sa šećerom da prokuha.
- U vodi razmutiti gustin i puding i dodati mlijeku kada prokuha.
- Kuhati kremu dok se ne zgusne, ostaviti da se ohladi, a zatim joj dodati umućeni šlag.
- Na koru redati višnje koje ste prethodno skuhali s malo šećera i ocijedili, zatim fil i tako redom.
- Posljednju koru premazati kremom, staviti šlag, rendanu čokoladu i višnje.