Sastojci: 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 50 g mljevene kafe, 6 jaja, 100 oraha, 200 g brašna, 10 g praška za pecivo, 8 kašika konjaka, 2 šolje vode, 50 g bijele čokolade.
Priprema:
1. Prosijano brašno pomiješajte s kafom i praškom za pecivo.
2. Umutite rastopljeni maslac sa šećerom u prahu. Dodajte jedno po jedno žumance i umutite, a bjelanca posebno umutite u snijeg.
3. U tu smjesu dodajte postepeno brašno, orahe i bjelanca, miješajući špatulom.
4. Prebacite smjesu u pleh, obložen papirom za pečenje, i pecite oko pola sata u ugrijanoj rerni na 170 stepeni. Drvrnim štapićem provjerite da li je gotovo.
5. Kada se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik.
6. Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kada upije sirup, pospite rendanom bijelom čokoladom