Jedan od najljepših kesten kolača, nije ga teško napravit i uvijek ispadne dobro

 

Sastojci za biskvit:

150 g šećera

150 g brašna

6 jaja

100 g mljevenih oraha

1 vanilin šećer

 

Krema od kestena:

1 kg kesten pirea

200 g šećera u prahu

2 vanilin šećera

150 g maslaca

50 ml ruma

100 g mljevenih oraha

500 ml vrhnja za šlag

 

Glazura:

200 g čokolade

250 ml vrhnja za šlag

 

Priprema:

 

  1. Izmiksajte bjelanca sa polovicom šećera. Žumanca miksajte sa ostatkom šećera i vanilinom dok se dobro ne zapjene. Dodajte brašno i orahe. Na kraju umiješajte bjelanca. Biskvit pecite na 180 stepeni oko 20 minuta.
  2. U kesten umiješajte šećere, maslac, rum i orahe. Stavite na biskvit.
  3. Na kesten namažite izmiksani šlag i sve prelijte glazurom od čokolade.