Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kolač od kukuruznog brašna i badema

po Vasa kuharica 17/03/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 200 g maslaca, 120 g šećera, 200 g mljevenih badema, 100 g kukuruznog brašna, 1 ,5 kašičica praška za pecivo, 3 jaja, korica 2 limuna, prstohvat soli.

Sirup: 2 limuna, 2 narandže, 2 kašike meda.

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Pjenasto izmiksajte maslac sa šećerom i limunovom koricom. Zatim u tu smjesu postepno dodajte jedno po jedno jaje.
2. U zasebnu zdjelu stavite preostale suhe sastojke: kukuruzno brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo i so. Na samom kraju uspite sve suhe sastojke u prvu smjesu, kratko izmiksajte da se sve sjedini. Stavite u nekoliko manjih individualnih kalupa ili u jedan veći. Individualne kolačiće pecite otprilike 20 minuta.
3. Za sirup: iscijediti sok limuna i narandže, malo zagrijte i dodajte med. Dok su još topli, kolačiće natopite sirupom.

bademikukuruzno brašnomaslac

Preporučujemo

Čokoladna mousse torta

26/05/2022

Rol pita s cimetom

24/05/2022

Štrudla sa džemom

19/05/2022

Čokoladne snježne kapice

18/05/2022

Ukusno: Griz s medom

15/05/2022

Tropski zalogaji

13/05/2022

Cheesecake s limunom za desert

12/05/2022

Američka pita od jabuka za desert

12/05/2022

RECEPT: Muhalebija | KUHAJMO ZAJEDNO

11/05/2022

Čokoladna kokos torta

08/05/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina prasa Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh