Jednostavan recept za koji su potrebna jaja, tamna čokolada i krem sir. Budući da u recept ne ide brašno nećete imati težinu u želucu nakon jela, a morate priznati da je to idealno za ljubavni sastanak.
Sastojci:
4 jaja
150 g tamne čokolade
150 g krem sira
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 170 stepeni. Odvojite žumanca od bjelanaca. Čokoladu otopite na pari, pa umiješajte krem sir. Uklonite smjesu s vatre i dodajte žumanca.
- Izmiksajte čvrsti snijeg od bjelanaca, pa postepeno umiješajte sir s čokoladom.
- Okrugli kalup obložen papirom za pečenje premažite uljem. Izlijte smjesu, nekoliko puta lagano protresite kalup kako bi svi baloni zraka izašli iz smjese.
- U veći dublji lim ulijte vrelu vodu i stavi u nju kalup s tortom.
- Pecite oko 15 minuta, te smanjite temperaturu na 160 stepeni. Isključite pećnicu i ostavi kolač još 15 minuta. Dobro ga ohladi prije posluživanja.