Cijela porodica uživat će u ovom zdravom i ukusnom kolaču. Možete da ga poslužite uz borovnice ili neko drugo bobičasto voće.
Potrebno je:
– 250 g brašna
– 150 g butera
– 75 g šećera
– jedno jaje
– pola kesice praška za pecivo
– kesica vanilin šećera
– narendana kora dva limuna
– malo soli
Za fil:
– 500 g svježeg sira
– 150 g butera
– 125 g šećera
– puding od vanile
– četiri jajeta
– kesica vanilin šećera
Priprema
Pomiješati brašno s praškom za pecivo. Dodati šećer, vanilin šećer, so, jaje, koru limuna i buter.
Umijesiti glatko tijesto, veličine kalupa za tortu. Staviti ga na podmazano dno forme (kalupa), izvući ivice visine tri centimetra, izbosti nekoliko puta viljuškom.
Za fil umutiti sir s pudingom i šećerom, umiješati jedno po jedno jaje i istopljeni buter.
Filom puniti formu i staviti u zagrijanu rernu na 175 stepeni, 55-60 minuta, piše portal yumama.com.