Sastojci: 30-40 lista koprive, 150 g brašna, 2 jaja + 1 žumance, 150 ml crnog vina, 1 kašičica ulja, 1 čajna kašičica soli, ulje za prženje.
Priprema:
1. Listove koprive oprati i dobro prosušiti kuhinjskim papirom.
2. Umutiti jaja, žumance, ulje, so i vino, dodati brašno i sve dobro izjednačiti.
3. Listove koprive umakati u napravljeno tijesto, spuštati na kuhinjski papir (nanijeti ga na neki poslužavnik) i 5 minuta sačekati.
4. Na zagrijanom ulju pržiti listove s obje strane do lijepe braon boje. Rešetkastom kašikom vaditi listove, staviti na kuhinjski papir da se ulje ocijedi i služiti vruće uz sir ili jogurt. Listove spuštati na papir za pečenje zato što s istih spadne malo tijesta i u isto nove listove uvaljati.