Kotleti u sosu od pavlake i bijelog luka za ručak

po Vasa kuharica

Sastojci: 3 kotleta, 2 kašike brašna, 2 kašike kisele pavlake, 4 čehna bijelog luka, so, začin, mljeveni biber, peršunov list, ulje.

Priprema: 

1. Kotlete izlupati i posoliti. Staviti u šerpu, dodati malo vode i ulja i dinstati na tihoj vatri oko 30 minuta. Kad voda bude isparila, zapecite ih.

2. Izvaditi kotlete i sačuvati masnoću u kojoj su se pržili. U tu masnoću dodati pavlaku, malo vode pa dobro izjednačiti.

3. U šerpu gdje smo pržili meso uliti oko 50 ml ulja pa tu popržiti brašno i dodati izdrobljen bijeli luk, a onda i njega popržiti. Na kraju dodati razmućenu pavlaku. Dodati još vode i napraviti rjeđi sos. Malo prokuhati pa ubaciti meso. Začiniti, ostaviti dvije minute na vatri i na kraju dodati sjeckani peršunov list.

 

Preporučujemo