Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Krekeri sa sirom

po Vasa kuharica 25/07/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 225g  isjeckanog cheddar sira, 4 kašike neslanog putera, 1 kašičica soli, 125g brašna, 2 kašike ledene vode. 

Priprema:

  1. Zagrijte rernu na 180 stepeni. Koristeći ručni mikser ili mikser za stajanje, pomješajte sir, puter i so u velikoj posudi.
  2. Kada se sjedini, umješajte brašno i dodajte ledenu vodu jednu po kašiku. Tijesto treba da se drži zajedno, ali da se raspadne ako ga razbijete u ruci.
  3. Odvojite tjesto na dvije polovine i upakujte zajedno u diskove. Umotajte u pergament papir i ostavite u frižideru 30 minuta.
  4. Razvucite testo na pola cm, štipajući pukotine na krajevima. Isjecite na kvadrate i probušite rupu u sredini svakog kvadrata za ventilaciju tokom pečenja.
  5. Odvojene krekere stavite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta, ili dok ne porumeni.
Putersirvoda

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh