Sastojci:

 

7 – 8 osrednjih zrelih kajsija,

3 jaja,

175 ml mlijeka,

75 ml slatke pavlake,

1/2 kašičice vanilinog ekstrata ili vanila paste,

50 ml likera od kajsija,

80 g šećera,

75 g brašna,

1/4 kašičice soli,

šećer u prahu.

 

Priprema:

 

  1. Tepsiju za tart, prečnika 22 cm, premazati hladnim puterom ili isprskati sprejom za pečenje. Kajsije oprati, osušiti i prepoloviti, izvaditi košpice i poredati ih u krug u kalup.

Ostaviti sa strane. Uključiti rernu da se grije na 190 stepeni.

 

  1. U zdjelu umutiti žicom jaja, šećer, mlijeko, slatku pavlaku, so,vaniliju i liker te na kraju dodati brašno i umutiti da nema grudvica. Umućenu masu preliti preko kajsija i staviti da se peče oko 30 do 35 minuta.

 

  1. Ispečenu poslasticu izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, posuti šećerom u prahu i poslužiti.