Sastojci za tijesto:
7 bjelanaca,
7 dkg šećera,
7 kašika oštrog brašna,
1 prašak za pecivo,
1 kašika kakaa,
2 dl mlijeka za preliti.
Krema:
7 žumanaca,
7 kašika šećera,
7 kašika brašna,
8 dl mlijeka,
3 vanilin šećera,
1 maslac,
3 dl slatkog vrhnja za šlag.
Priprema:
- 7 bjelanaca istući u čvrsti snijeg. Dodati 7 kašika brašna, 7 dkg šećera, kakao i sve zajedno lagano promiješati. Peći 20-ak minuta. Kad je kolač pečen preliti ga mlakim mlijekom.
- Za kremu, žumanca promiješati sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding.
- Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu kuhati 10 – 15 minuta. Kremu ohladiti, ali ne do kraja. Neka ostane mlaka i tada dodati maslac i dobro sve zajedno izmiksati.
- Rasporediti je preko ohlađenog biskvita. Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu.