Sastojci za koru:
7 žumanaca,
7 kašike šećera,
7 kašike mlijeka,
7 kašike ulja,
7 kašike brašna,
malo praška za pecivo,
Za krem:
4 kesice pudinga od vanilije,
1 l vode,
300 g šećera,
7 bjelanca,
1-2 kašike šećera.
Ukrašavanje:
200 g šlaga,
350 ml mlijeka.
Priprema:
- Pjenasto umutite žumanca sa šećerom, dodajte ostale sastojke i izlijte u podmazan pleh. Koru pecite na tihoj vatri desetak minuta. Od litra vode oduzmite malo i umutite 4 pudinga, a ostatak stavite sa 300 g šećera da provri pa skuhajte puding. Šerpa mora biti velika jer se tu dodaju bjelanca i ispadne puno kreme.
- Izmaknite s ringle i u vrelo dodajte snijeg od bjelanaca koja ste umutili sa 1-2 kašike šećera i sjedinite žicom da se poveže s pudingom. Razlijte krem preko vruće kore i poravnajte. Ostavite da se ohladi i stegne, a onda premažite umućenim šlagom. Ohladite prije služenja.