Sastojci:

 

1 kg mladog krompira,

8 kriški suhog mesa,

1 crveni luk,

50 ml jabukovog sirćeta,

2 kašike vode,

1 kašika maslinovog ulja,

1 kašika senfa,

pola kašike šećera,

8 komada mladog luka,

so, biber.

 

Priprema:

 

  1. Prepolovite mladi krompir i skuhajte ga u slanoj vodi. Procijedite i pustite da se malo ohladi. Suho meso zapržite na tavii, a zatim ha prebacite na papirne salvete. Sačuvajte dvije kašike masnoće koja je ostala u tavi.

 

  1. Narežite crveni luk i dinstajte ga na masnoći na laganoj vatri dok ne omekša. Ulijte sirće, vodu, maslinovo ulje, dodajte senf i šećer. Kad zavri, ugasite vatru, posolite i pobiberite. Prelijte krompir ovim sosom, dodajte narezani mladi luk i suho meso, dobro promiješajte i servirajte.