Sastojci:
1 kg mladog krompira,
8 kriški suhog mesa,
1 crveni luk,
50 ml jabukovog sirćeta,
2 kašike vode,
1 kašika maslinovog ulja,
1 kašika senfa,
pola kašike šećera,
8 komada mladog luka,
so, biber.
Priprema:
- Prepolovite mladi krompir i skuhajte ga u slanoj vodi. Procijedite i pustite da se malo ohladi. Suho meso zapržite na tavii, a zatim ha prebacite na papirne salvete. Sačuvajte dvije kašike masnoće koja je ostala u tavi.
- Narežite crveni luk i dinstajte ga na masnoći na laganoj vatri dok ne omekša. Ulijte sirće, vodu, maslinovo ulje, dodajte senf i šećer. Kad zavri, ugasite vatru, posolite i pobiberite. Prelijte krompir ovim sosom, dodajte narezani mladi luk i suho meso, dobro promiješajte i servirajte.