Krostini od svježeg paradajza

po Senan Dervisevic

Sastojci za 20 komada: Četvrtina šolje maslinovog ulja, 2 čehna protisnutog bijlog luka, 2 francuski hlkeb baguette narezan na tanke šnite, 3 kašike svježeg limunovog soka, 2 kašike maslinovog ulja, četvrtina kašičice soli, malo bibera, 1 sitno nasjeckan paradajz, tri četvrtine šolje sitno sjeckanog mladog luka, pola šolje nasjeckanog svježeg peršuna, 1 kašika nasjeckane svježe metvice,  

trećina šalice namrvljenog feta sira.

Priprema:

1. Zagrijte rerrnu na 180 stepeni. Pomiješajte četvrtinu šolje maslinovog ulja i bijeli luk. Time premažite svaku šnitu hljeba i pecite ga 10 – 12 minuta.

2. Pomiješajte limunov sok, so, biber i 2 kašike maslinovog ulja, dodajte paradajz, mladi luk, peršun i metvicu i sve promiješajte. Rasporedite smjesu od paradajza po pečenom hljebu te pospite s malo feta sira.