Sastojci: 170 g kukuruznog žutog brašna, 170 g pšeničnog bijelog brašna, 150 g feta sira, 1 jaje, 10 g praška za pecivo, 100 ml mlijeka, 1 kašičica aleve paprike, pola kašičice soli, 1 jaje za premazivanje, bijeli luk u granulama, krupna morska so.
Priprema:
1. U posudi za miješanje sjediniti obje vrste brašna, dodati prašak za pecivo, so, mrvljeni feta sir, jaje, alevu papriku i mlijeko. Zamijesiti glatko tijesto.
2. Na radni sto posuti brašno, izručiti tijesto, premijesiti i oklagijom rastanjiti na debljinu od oko 1 cm.
3. Modlicama u obliku trougla, kocke ili nekim drugim oblikom, sjeći tijesto i redati na tepsiju obloženu papirom. Rernu zagrijati na 200 stepeni.
4. Kocke u tepsiji prije pečenja premazati umućenim jajem i posuti bijelim lukom i krupnom solju. Peći oko 20 minuta, dok lijepo ne porumene.