Kus-kus desert s trešnjama

po Vasa kuharica

Sastojci (za 6 porcija):

1/2 šolje mlijeka,

3 kašike šećera,

četvrtina šolje suhih trešanja,

1 mahuna Bourbon vanilije,

1,5 šolja kus-kusa, skuhanog u omjeru 1:1, ostavljenog 5 minuta,

250 ml jogurta od vanilije,

1/4 kašičice mljevenog cimeta.

Priprema:

1. Zagrijte mlijeko, šećer i trešnje u posudi srednje veličine. Zavrijte mlijeko, pa s sklonite s vatre, pokrijte poklopcem i ostavite 10 minuta.

2. Uzdužno prerežite vaniliju, ostružite mekanu srž i dodajte mlijeku. Promiješajte. U posudu dodajte kus-kus i jogurt od vanilije. Promiješajte da se sve sjedini. Podijelite desert u šest čaša, pispite cimetom i ostavite da se hladi barem sat.

Preporučujemo