Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Kus-kus knedle

po Vaša Kuharica 30/08/2018
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci:

1 šolja kus-kusa,

2 šolje vode,

0,5 šolje brašna,

so,

trešnje,

po želji prezle,

sjemenke lana,

maslac,

slatko vrhnje ili javorov sirup za prelivanje.

Priprema:

  1. U vodu dodati prstohvat soli te kad prokuha sipati kuskus, isključiti ringlu i ostaviti da se potpuno ohladi.
  2. Potom u ohlađenu smjesu dodati brašno.
  3. Svježe trešnje očistiti od košpica.
  4. Od pripremljene smjese oblikovati knedle u čiju ćete sredinu staviti po jednu trešnju, pa ih kuhati u vreloj vodi dok ne isplivaju na površinu. To je znak da su knedle kuhane.
  5. Gotove knedle uvaljati u ranije upržene prezle i sjemenke lana s maslacem i ostaviti da se malo prohlade.
  6. Prije serviranja knedle preliti umućenim slatkim vrhnjem ili javorovim sirupom.

 

 

knedlekus-kus

Preporučujemo

Domaći kolač od jabuke

04/01/2023

RECEPT: Karamelizirana tikva s pekmezom | KUHAJMO ZAJEDNO

28/12/2022

Minjoni s mandarinama i pistacijom

28/12/2022

Kremasti desert

20/12/2022

Domaće snikers štangle

28/11/2022

Kompot od suhih smokava

28/11/2022

Kolač sa medom i čokoladom

17/11/2022

Sutlija sa mangom

17/11/2022

Jednostavan kolač od čokolade

16/11/2022

Ukusni kolač s kruškom

14/11/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh