Kus-kus s piletinom

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 kašika maslinovog ulja,

1 nasjeckani crveni luk,

200 g nasjeckanih pilećih prsa,

mali komadić svježeg korijena đumbira,

10 sušenih marelica,

mala konzerva slanutka,

250 grama kus-kusa (nekuhanog),

300 ml vrućeg pilećeg temeljca,

pola kašičice curry praha,

malo čili papričice u prahu,

nasjeckani svježi korijandar.

Priprema:

1. Na maslinovom ulju u velikoj tavi ili woku malo popržite luk. Dodajte piletinu i dinstajte desetak minuta. Naribajte đumbir i popržite još 2 do 3 minute. U tavu dodajte marelice, slanutak i kus-kus te zatim prelijte vrelim pilećim temeljcem i jednom promiješajte.

2. Tavu pokrijte poklopcem ili dobro zatvorite aluminijskom folijom, ostavite na vatri jednu minutu, a zatim maknite s vatre i ostavite poklopljeno još pet minuta. Viljuškom razrahlite kus-kus i posipajte korijandrom.

Preporučujemo