Sastojci:
250 g kuskusa,
30 g maslaca,
200 g zaleđenog graška,
2 paradajza,
2 struka mladog luka,
crvena paprika,
125 g feta sira,
50 g pinjola,
maslinovo ulje,
sok od pola limuna,
pola veze peršuna,
so, biber.
Priprema:
- Skuhajte čašu i po vode sa solju i biberom i prelijte kuskus koji ste stavili u dublju zdjelu. Poklopite je tanjirom i nakon pet minuta ubacite maslac i promiješajte viljuškom da razbijete grudvice.
- Pinjole propržite na tavi bez masnoće pa ostavite sa strane. Grašak ubacite u ključalu vodu, skuhajte pa isperite hladnom vodom.
- Paradajz, papriku i luk operite i narežite na manje komade, a feta sir na kocke. U zdjelu sa kuskusom dodajte grašak, paradajz, luk, papriku, maslinovo ulje, sok od limuna i promiješajte.
- Na vrh stavite kockice sira i peršun.