Lagani obrok: Krompir sa sirom

po Vaša Kuharica

Sastojci: 

1 kg krompira,

1 l mlijeka,

200 g struganog kačkavalja,

1 jaje,

2 glavice crvenog luka,

50 g maslaca,

malo soli, bibera,

peršunov list.

Priprema:

  1. Isijecite krompir na kolutove. U podmazanu tepsiju stavite isjeckan crveni luk, a preko njega red krompira. Postipe struganim sirom i sitno sjeckanim peršunovim listom, pobiberite po ukusu i slažite dok ne potrošite svu količinu.
  2. Zagrijte pola mlijeka po želji posolite i pobiberite, pa prelijte krompir prije nego što ga stavite u rernu.
  3. U ostatak mlijeka dodajte jaje, so, biber i sitno sjeckan peršunov list.
  4. Kada krompir u rerni upije svu tečnost sipajte mješavinu od jaja i mlijeka. Pospite struganim kačkavaljem, dodajte komadić maslaca i nastavite sa pečenjem.

 

Preporučujemo