Lagano predjelo uz svježe pecivo: Kriške cvekle s kozijim sirom

po Vasa kuharica

Sastojci:

400 g cvekle iz tegle (narezane na kriške),

60 ml maslinovog ulja,

3 kašike nasjeckanog vlasca,

2 kašike mlijeka,

120 g kremastog kozijeg sira,

listovi bosiljka za ukrašavanje,

2 kašike oraha,

balzamično sirće.

Priprema:

1. Ocijedite cveklu. Pomiješajte je s malo ulja. Stavite vlasac u posudu, dodajte mlijeko i sir te promiješajte viljuškom. Stavite namaz u vrećicu za zamrzavanje te odrežite vrh.

2. Raspodijelite na tanjire po krišku cvekle, na svaku istisnite namaz te prekrijte drugom kriškom. Stavite na to malo bosiljka, pospite prženim orasima (bez masnoće) te nakapajte preostalim uljem i balzamičnim sirćetom.

3. Poslužite sa svježim pecivom kao lagano predjelo

Preporučujemo