Malo kome ne ostane viška tjestenine nakon obroka, a ako se pitate što s njom napraviti, evo jedne super ideje. Tjestenini koja je preostala nakon obroka dodajte omiljene začine, malo sira ili povrća i jaja te je kratko zapecite u tavi. Dobit ćete maštovito i jednostavno jelo od tjestenine koje pomalo podsjeća na pizzu.
Sastojci:
dvije šoljice ostataka tjestenine
2 jaja, razmućena
so i svježe mljeveni biber
kašika maslinovog ulja
kašika nasjeckanog peršuna
Priprema:
1. U zdjeli izmiješajte tjesteninu i izmućena jaja te po potrebi dodajte malo bibera i soli.
2. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte tjesteninu pazeći da je jednakomjerno rasporedite po tavi.
3. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a to je nekih šest do osam minuta.
4. Servirajte je na tanjur i pospite peršunom.