Lakše ne može: Evo što možete napraviti od ostataka tjestenine

po Vasa Kuharica

Malo kome ne ostane viška tjestenine nakon obroka, a ako se pitate što s njom napraviti, evo jedne super ideje. Tjestenini koja je preostala nakon obroka dodajte omiljene začine, malo sira ili povrća i jaja te je kratko zapecite u tavi. Dobit ćete maštovito i jednostavno jelo od tjestenine koje pomalo podsjeća na pizzu.

Sastojci:

dvije šoljice ostataka tjestenine

2 jaja, razmućena

so i svježe mljeveni biber

kašika maslinovog ulja

kašika nasjeckanog peršuna

Priprema:

1. U zdjeli izmiješajte tjesteninu i izmućena jaja te po potrebi dodajte malo bibera i soli.

2. Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i dodajte tjesteninu pazeći da je jednakomjerno rasporedite po tavi.

3. Pecite dok ne poprimi zlatnosmeđu boju, a to je nekih šest do osam minuta.

4. Servirajte je na tanjur i pospite peršunom.

Preporučujemo