Lazanje s bundevom savršenog ukusa

po Vasa kuharica

Sastojci:

1 pakiranje gotovih lazanja,

1 manja bundeva,

1 paradajz,

glavica crnog luka,

200 g kačkavalja,

2–3 čehna bijelog luka,

2 dl mlijeka,

2 kašike ulja,

kašika putera,

kašika brašna,

pola kocke za supu,

malo muškatnog oraha,

so,

biber.

Priprema:

1. Crni i bijeli luk, paradajz i bundevu isijecite na što sitnije kocke. Na zagrijanom ulju propržite usitnjene sastojke pa nalijte polovinom bujona od kocke za supu i dinstajte na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja masu posolite i pobiberite.

2. Za bešamel sos zagrijte puter, umiješajte brašno, malo ga propržite pa dolijte mlijeko neprestano miješajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuhajte 10 minuta pa posolite i pobiberite po ukusu.

3. Podmažite pleh uljem i naizmjenično redajte lazanje, bešamel sos i pripremljeno povrće. Završite lazanjama, prelijte ostatkom supe i bešamel sosa te obilno pospite narendanim kačkavaljem.
Pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.

Preporučujemo