Sastojci:
1 pakiranje gotovih lazanja,
1 manja bundeva,
1 paradajz,
glavica crnog luka,
200 g kačkavalja,
2–3 čehna bijelog luka,
2 dl mlijeka,
2 kašike ulja,
kašika putera,
kašika brašna,
pola kocke za supu,
malo muškatnog oraha,
so,
biber.
Priprema:
1. Crni i bijeli luk, paradajz i bundevu isijecite na što sitnije kocke. Na zagrijanom ulju propržite usitnjene sastojke pa nalijte polovinom bujona od kocke za supu i dinstajte na tihoj vatri. Pred kraj dinstanja masu posolite i pobiberite.
2. Za bešamel sos zagrijte puter, umiješajte brašno, malo ga propržite pa dolijte mlijeko neprestano miješajući da se ne bi stvorile grudvice. Kuhajte 10 minuta pa posolite i pobiberite po ukusu.
3. Podmažite pleh uljem i naizmjenično redajte lazanje, bešamel sos i pripremljeno povrće. Završite lazanjama, prelijte ostatkom supe i bešamel sosa te obilno pospite narendanim kačkavaljem.
Pecite oko 15 minuta na 200 stepeni.