Sastojci za koru:
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika brašna,
kakao (prema želji, ukoliko želite tamniju koru).
Agda za koru:
1 čaša vode,
1 čaša šećera.
Fil:
1 l mlijeka,
12 kašika brašna,
1 margarin,
350 g šećera u prahu.
Glazura:
100 g čokolade za kuhanje,
2/3 kašike ulja.
Priprema:
- Sastojke za koru sjediniti i napraviti finu smjesu te je izliti u kalup za pečenje i ispeći. Dok se kora peče, pripremiti agdu i preliti prethodno pečenu koru.
- Za pripremu fila, u šerpu staviti 1 l mlijeka i 12 kašika brašna te od njih napraviti puding i ostaviti da se hladi. U međuvremenu sjediniti margarin i šećer u prahu. Kad se puding ohladio, sjediniti ga sa smjesom od margarina i šećera. Kad je fil gotov, premazati koru.
- Glazuru napraviti tako da istopite 100 grama čokolade sa 2/3 kašike ulja. Kad je glazura gotova, preliti kolač. Kolač ostaviti u frižideru do posluživanja.