Tijesto za koru: 9 bjelanjaka, 300 g kristal šećera, 2 kašike jabučnog octa, 1 kašika glatkog brašna.
Krema: 300 ml mlijeka 6 kašika šećera, 3 vanilin šećera, 4 kašike oštrog brašna, 9 žumanjaka, 125 g maslaca, 500 ml vrhnja za šlag, voće: kivi, jagode.
Priprema:
1. Bjelanjke izmiješajte u čvrsti snijeg. Malo-pomalo dodajte šećer. Kada dobijete jako čvrst snijeg, umiješajte ocat i brašno. Najveći pleh koji imate u svojoj pećnici prekrijte papirom za pečenje te po njemu rasporedite smjesu od bjelanjaka.
2. Pecite 30 minuta na 150 stepeni, zatim smanjite temperaturu na 100 stepeni i pecite još oko sat vremena. Izvadite iz pećnice i pustite da se dobro ohladi.
3. Za kremu izmiješajte žumanjke s obje vrste šećera. Kad smjesa postane svijetlo žuta, dodajte brašno i 100 ml mlijeka.
4. Ostatak mlijeka stavite u posudu za kuhanje, zagrijte na laganoj vatri i pjenjačom umiješajte smjesu od žumanjaka pa skuhajte kremu.
5. Pustite je da se dobro ohladi. Kako se ne bi stvorila kožica, prekrijte posudu prozirnom folijom. U posudu za miksanje stavite maslac i dobro ga izmiješajte, zatim dodajte kremu i sve dobro sjedinite. Ostavite sa strane.
6. Kivi ogulite i narežite na kriške, kao i jagode. Na samom kraju slatko vrhnje istucite u šlag.
7. Koru odrežite na tri ista dijela u obliku pravougaonika. Na dno pladnja stavite koru, zatim dio kreme, voće, šlag, koru i tako sve dok ne potrošite sastojke. Naravno, na vrhu mora biti kora. Kolač ukrasite šlagom sa svih strana i još dodatno obogatite voćem.