Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA
Vaša kuharica
  • GLAVNA JELA
  • DORUČAK
  • VEGETERIJANSKA JELA
  • DEZERTI
  • PIĆA

Light tjestenina

po Vasa kuharica 19/06/2022
0
FacebookTwitterPinterestWhatsapp

Sastojci: 300 g tjestenine, 400 g pilećeg filea, so, svježe mljeveni biber, 4 kašike maslaca, 2 kašike maslinovog ulja, 3 čehna bijelog luka, glavica brokule, 200 ml pilećeg temeljca, 1 limun, 20 g oraha, 100 g parmezana.

Priprema: 

1. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte tri kašike maslaca. Začinite piletinu s obje strane solju i biberom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre. U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru.

2. Zatim dodajte brokulu, temeljac i kašičicu soli. Miješajte. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute. Dodajte piletinu koju ste tanko narezali. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Pospite naribanim parmezanom i poslužite.

 

bibermaslacpiletinatjestenina

Preporučujemo

Pileća krilca iz rerne

24/02/2023

Pečeni luk

24/02/2023

Begova čorba

04/01/2023

Recept za slasne juneće okruglice

04/01/2023

Kartoffel Kloesse – Prefine okruglice od krompira

28/12/2022

RECEPT: Tagliatele sa tikvom | KUHAJMO ZAJEDNO

21/12/2022

Punjena piletina

21/12/2022

Marinirani ražnjići

20/12/2022

Gurmanski ćevap

20/12/2022

Punjeni pileći batak i zabatak

20/12/2022

Popularno

  • 1

    Ukusni domaći kroasani

  • 2

    Čorba puna zdravlja

  • 3

    Gljive s lukom

  • 4

    Grčka salata sa sardinama

  • 5

    Slane kokos štangle

Oznake

badem banana biber bijeli luk brašno Cimet Gljive grašak hljeb Jabuka Jaja jaje Jogurt kakao kokos Krompir Limun Luk maslac Maslinovo ulje med meso mlijeko Mrkva Orah paprika paprike paradajz Patlidžan pavlaka Peršun piletina Puter Riža sir so tikvice tjestenina ulje voda vrhnje čokolada Šećer šampinjoni špinat
  • Facebook
  • Youtube

avaz-roto press d.o.o. - 2020


Povratak na vrh