Light tjestenina: Gotova za manje od pola sata

po Vasa Kuharica

Teško se može prebrojati koliko recepata za tjesteninu postoji, koliko tehnika i detalja pripreme koristimo, jer ona je odavno važan stup gotovo svih svjetskih kuhinja.

Sastojci:

300 g tjestenine

400 g pilećeg filea

so

svježe mljeveni biber

4 kašike maslaca

2 kašike maslinovog ulja

3 čehna bijelog luka

glavica brokule

200 ml pilećeg temeljca

1 limun

20 g oraha

100 g parmezana

Priprema:

1. Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac.

2. Dodajte tri kašike maslaca.

3. Začinite piletinu s obje strane solju i biberom.

4. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca.

5. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre.

6. U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru.

Preporučujemo