Sastojci:
300 g tjestenine,
400 g pilećeg filea,
so,
svježe mljeveni biber,
4 kašike maslaca,
2 kašike maslinovog ulja,
3 čehna bijelog luka,
glavica brokule,
200 ml pilećeg temeljca,
1 limun,
20 g oraha,
100 g parmezana.
Priprema:
- Skuhajte tjesteninu, ocijedite i vratite u lonac. Dodajte tri kašike maslaca. Začinite piletinu s obje strane solju i biberom. U velikoj tavi zagrijte ulje i preostalu kašiku maslaca. Prepržite piletinu oko četiri minute sa svake strane pa maknite s vatre. U istu tavu dodajte nasjeckani bijeli luk i smanjite vatru.
- Zatim dodajte brokulu, temeljac i kašičicu soli. Miješajte. Poklopite tavu, smanjite vatru i kuhajte oko tri minute. Dodajte piletinu koju ste tanko narezali. Dodajte limunov sok i koru, orahe i tjesteninu. Miješajte dok se sastojci ne povežu. Pospite naribanim parmezanom i poslužite.